Nyafog

Mintha mondtam volna nem olyan régen valami olyasmit, hogy ennél jobban már nem lehet szétcsúszni.

A fenéket nem. Csak azért nem hullok atomjaimra, mert nem tehetem meg. Második hetet taposom tök egyedül a kölkökkel. (Szerencsére egyelőre csak ennyit.) És ne nézzetek hülyének, tudom, hogy vannak egyedül álló anyák, akiknek ez a mindennapjuk, de nekem eddig nem ez volt a mindennapom, egyelőre úgy tűnik, hogy a közeli jövőben sem lesz ez a sorsom. És gondolom a szinglivé vált anyukák sem úgy kezdték a szingliségüket, hogy minden csúcs-szuperül szuperált, és klappoltak a dolgok. Úgyhogy most abban a stádiumban vagyok, ahol szétesik minden, nem tudom, mikor mossak hajat, mert mikor a macskák kiborítják a vizet és lelökik a spagettis tálat, akkor csak én tudom feltakarítani, a gyerekeket is életben kellene mellesleg tartani, nem csak a cicákat. Nem beszélve saját magamról, mert ha én elfelejtek enni, és elsorvadok, akkor ki eteti meg itt a kiskorúakat és a négylábúakat?

Közben Kisebbikcsaj úgy döntött, neki sebészeti ambuláns ellátás dukál, persze nyilván azon a napon, mikor nekem az oviban Nagyobbikcsaj tevékenységeiben kell (amúgy nagy örömmel) részt venni. Mindeközben meg kell tanulnom vezetni, szemüvegért rohangálni Kisebbiknek, mert orra esett, és nem lát ki a szemüvegén  (a kismotorra a Taigetosz vár).

Szóval eljutottam oda, hogy előbb szélsebesen eszek én, míg a gyerekek szemlézik a kínálatot, hogy aztán úrrá tudjak lenni a káoszon, és  a két tányér maradékkal jól is lakom a végén. Tisztára mint a repülőkön – előbb magunkra kell tenni az oxigénmaszkot, csak aztán a miniemberekre. Gondolom, ha elájulnék oxigén- vagy ételhiány miatt, vajmi keveset érnének a felkínált túlélési lehetőségekkel. Még. Mert még elég kicsik.

Szerencsére nekem legalább az elhagyatottság valós érzésével és szerelmi bánattal nem kell megküzdenem mindezek mellett. Minden tiszteletem és ezer kalapemelés anyám és minden más szingli anyuka előtt.

Már nem is panaszkodom.

De megengedem magamnak, hogy  mikor már egy hónapja vagyok ideiglenesen szingli, akkor azért kicsit még nyafogjak majd.

tmp_31674-img_20170403_193212-327031038

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s