Indulás – Első felvonás

Elképzelhető, hogy ezek a sorszámozott “lépések” kezdenek kicsit unalmasak lenni, de az a helyzet, hogy minden nagyon szakasosan történik.

Például a kiköltözés is. Nem az fog történni, ugyanis, hogy egy adott dátumon fogjuk magunkat és nekivágunk. Nem tudom, hogy végső soron megkönnyítjük vagy megnehezítjük a saját dolgunkat ezzel, de azt a döntést hoztuk már a legelején, hogy több ütemben költözünk.

A legeslegelején eleve úgy volt, hogy sokkal tovább tart majd időszakos szingliségem, és áprilistól augusztusig “oldd meg egyedül” lesz a szlogen. Ezt sikerült “kivédeni”, a vízum és egyéb ügyintézések miatt tolódott a dátum. De már nem tudjuk hova tolni, és a kanadaiak szeretettel várják kedvenc franciánkat június első hétfőjén dolgozni. Így előreláthatóan két kerek hónapig majd a képernyőn integetünk egymásnak.

fr 16 plage 2

Nem vagyok határtalanul boldog, de próbálom inkább az előnyeit, mint a hátrányait nézni. Például a lakás már megvan, így ő szépen elkezdheti kiismerni és belakni azt ezalatt a két hónap alatt. Lesz ideje beleszokni a helyi ritmusba, megszokni az embereket és a helyet. És valljuk be, a már meglévő és a költözéssel járó sok stressz mellé nem baj, ha nincs egy kissé elveszett nő és két kisgyerek. Tud majd kicsit pihenni és magára koncentrálni, amire az utóbbi hét évben kevés lehetősége volt,  és előkészíti a terepet.

Mindeközben én itthon anyukám remélhetőleg hathatós segítségével levezénylek egy lakásfelújítást (nem vagyok lelkes), lezárom a nagylány ovis karrierjét (egyáltalán nem vagyok lelkes), elbúcsúzom nagyon sok kedves embertől, akik nélkül ez a négy év nem lehetett volna olyan jó, amilyen lett (semennyire sem vagyok lelkes). Nagyobbikom elmegy kicsit még táborozni (és elbúcsúzni a barátaitól – ő sem lelkes). Majd lecuccolunk Balatonra, ahol remélhetőleg lesz még egy kis jövés-menés, ami a barátokat illeti, mert úgy mégiscsak kellemesebb.

A költözés második etapja majd ezután lesz – Franc vissza, konténer bepakol, család felpakol, mindenkitől könnyes búcsú és elrepül.

Bennem pedig csak úgy sorakoznak a kérdőjelek, hogy mit, hogyan és milyen sorrendben kezdjek el csinálni? Rá kéne szoknom a listaírásra…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s