Helyzetjelentés

Jelentem, már Kanadában vagyunk! Megérkeztünk egyben, és még egész rendesen bírtuk is az utat, aztán nagy nehezen átevickéltünk a bevándorlási részen, még másfél órát vezetett Ember idáig, és kerek tizenkét napja élvezzük a kanadai létet.

Tudom, nagyon régen írtam, és bőven van mit mesélni, kiírni, beszámolni, csak éppen még mindig várom, hogy a sorainkat valahogy rendezzem. Azért egy felborult életből visszaállni valami normálisba nem csettintésre megy. De már van gépem, ami működik is, van internet, ami ugyan akadozik, de legalább van, van persze fedél a fejünk felett, ágyunk, amiben alszunk és a konyha is funkcionál, egyszóval minden alapszükséglet ki van elégítve. (Ja, és legális papírjaink is vannak, ami persze elég fontos.)

Nagyon táviratian annyit, hogy a két hónap első hónapja rémes volt, de ez sokban a meleg budapesti időnek és a 3-as metrónak volt köszönhető, meg egy dackorszakos háromévesnek. Aztán az egy hónap elvonulás Balatonra, na az maga volt a megváltás. Nem volt zökkenőmentes, de kellenek az ilyenek, és nagyon jót tett a Lányoknak is. Aztán jött egy száguldós hét, amikor mindent el kellett (volna) intézni még, ami maradt, bepakolni a lakást, ami szinte készen lett, összepakolni a bőröndöket, kiüríteni a raktárat, elrámolni a dolgainkat valahogy valahová – eközben jó lett volna mindenkitől elbúcsúzni, aki fontos (nem volt maradéktalan a siker).

Mindenesetre most a Kanada-projekt első fázisában a berendezkedés a fő gondunk, amikor lehet, mozgunk négyesben, hogy szokjuk, hol is vagyunk. Én még nem igazán tudom, merre menjek, hova kapjak, és szívesebben vagyok itthon, de ez nekem mindig így megy. A Lányok próbálkoznak illeszkedni, az akcentussal bajlódunk én és a Nagycsajszi, a kicsi ügyet sem vet az egészre, és újdonsült magyar beszédkészségét mutatja be aktívan a québecieknek, ami elég vicces tud lenni. A Franc meg úgy csinál, mint aki mindent ért, pedig nem.

Ígérem, lesznek tisztességes posztok is, nemsokára már átáll az agyam valami rendes ritmusra, és nem csak a lakberendezési boltok kínálatát bújom egy mérőszalaggal a kezemben 🙂

Addig is kérek még egy kis türelmet Tőletek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s