Ehető zöld

Van valami ebben a városban, amit nagyon csípek, és szerintem minden városban ilyennek kellene lennie a zöldfelület ágyásos részének.

Persze ezt Budapesten kicsit nehézkesen lehetne most átvinni a városvezetésnél, hiszen mindent megtesznek, hogy ál-zöldfelületeken túl inkább csak ritkítsák a természetet egy csodás városban.

Van ebben a városban egy projekt,  ami ehető növényeket ültet a városi virágládákba, arra próbálva felhívni a figyelmet, hogy hogyan lehet szemléletet váltani még a városi életben is. Itt van a honlapjuk és itt a Facebook oldaluk. A városnak megtetszett az ötlet, és együttműködésben a belvárosi ládák egy része is most már ehető növényekkel van beültetve. A projektben önkéntes alapon lehet részt venni. A közönségtől pedig azt kérik, hogy ne tépjék ki a növekedésben lévő növényeket, viszont biztatnak mindenkit, hogy a termést és beérett növényeket szedjék le.

ictr 2

Az első sétánkon lettünk először figyelmesek a tök- és padlizsán palántákkal teli, fűszernövényektől illatozó hordókra. Én, aki rajong a hasonló kezdeményezésekért, azonnal a rajongója lettem az ötletnek. Aki tudja, lopja el nyugodtan, én leszek a legboldogabb.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s