November

Ez a nap is eljött.

Vége van az ősznek.

Igaziból már egy ideje vége van, idén igen kurta-furcsa ősz volt. Eddig háromszor volt hózuhogás, néhány napos ömlő eső. A hajnali fagy, na az mindennapos.

Itt alapvetően két évszak van. A fejekben szerintem a határ a már sokat emlegetett halloween. aztán tavasszal az, amikor eltűnik az utolsó nagyobb hóakadály is az utcákon (de semmiképpen sem az, amikor újra látszik a járda).

A készülődés pár hete elkezdődött. Egyes házaknál korábban, másoknál csak most, a halloweent követő hétvégén, felállították a mobil sátrakat a kocsiknak, akik akarta, befedte az előteret a bejárati ajtó előtt és a hátsó teraszt télre. Elkezdték letakarni a gyepet (ezt még mindig nem sikerült megfejtenem, miért), műanyag, hőszigetelő harangocskák kerültek a növényekre. Kezdik körbe ölelni a sövényeket és díszbokrokat a lécekből készült vagy műanyaghálós védőbástyák, amik majd megakadályozzák, hogy a hó súlya összenyomja a növényeket.

Készülünk a télre.

IMG_20181030_160504.jpg

Három hete jöttek az első autók a hótakarítást jelző lécekkel. Aki előfizeti, annak jár. Így tudja az emberünk, hova menjen.

Minden ház elé lassan kikerülnek a hólapátok is. A mozdítható virágok eltűntek mind.

És halloween másnapján nyoma sem volt már a tököknek, lámpásoknak, szellemeknek, helyüket átvették a karácsonyi fények, mikulások, angyalok, gömbök.

Ilyen ez az ősz vége.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s