Lakásügyek – 1. rész

Jelen pillanatban úgy érzem, hogy én ebbe bele fogok őszülni. Vagy őrülni. Vagy  mindkettő.

Nem olyan rég kitalálták, a Franc meg a leendő főnöke, hogy  el kellene menni New Yorkba, egy közös projektet elrendezni. Nyilván nem ellenkezett emberünk, hogy á dehogy, akar a fene New Yorkba menni, hiszen oda vágyik amióta az eszét tudja. És akkor, gondolta, mindjárt ütne két legyet egy csapásra: átreppenne Kanadába, és körbeszaglászna lakásügyben, iskolaügyben. És akkor már bemenne a leendő munkahelyére is.

Igen ám, de ők is csak emberek, a főnöke ráadásul párizsi, kissé szeszélyesnek tűnik, ezért aztán másfél hónapja megy a tanakodás, hogy akkor mikor is menjenek. Pénteken lenne jó, mert akkor hétvégén ott lehet maradni, de mégsem, legyen inkább hétfő. Ez meg megnehezíti az intézkedést, de végül így március idusán kisütötték, hogy akkor legyen március vége.

Úgyhogy én gyorsan újra elkezdtem bújni a kanadai albérleteket hirdető oldalakat.

Nem olyan egyszerű ez a lakás dolog. Például a lakások méretét gyakorlatilag sosem adják meg. Egyszerűen nem tudhatom, hogy a három szobás lakás mit jelent – három lyukat vagy három báltermet. Persze, az ár segít, de azért az sem mindig. A három szoba pedig nem ám úgy megy, hogy beleírják a hirdetésbe, hogy “három szobás lakás”, hanem az kérem “5 1/2” névre hallgat. Amennyiben jól értelmeztem a dolgot, akkor a három szoba mellett ez azt jelenti, hogy van nappali, konyha, a feledik pedig a fürdőszoba. Tehát mi ezt a típust keressük.

Mikor ezen túljutottam, még mindig maradt a kérdés, hogy mégis mik legyenek a kritériumok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sosem béreltem lakást, vagy csak nagyon rövid távon, igényeim viszont vannak. És mindeközben nem ismerjük a várost, a Franc is csak egyszer volt ott, így nem igazán tudjuk, hova érdemes költözni. Legyen zöld környezetben? Legyen közel a sulihoz? Legyen a belvárosban? Vagy attól minél messzebb? ( Igaz, ez egy kisváros. ) Legyen kis ház, nagy ház? Vagy régi? Új inkább?

És akkor itt a bizalom kérdése is: a választást rá kell bíznom a Francra. Ő ott lesz, neki kell lakást és iskolát találnia. Én meg kellő mértékben vagyok kontroll freak ahhoz, hogy nehezemre essen kiengednem ezt a projektet a kezemből. Hogy is mondjam, nem vagyok benne biztos, hogy eszébe jut mindent megkérdezni és megnézni, kinyitni a zárt szobaajtókat és benézni a mosogató alá. Elcsábul-e a csodás, lépcsős, régi házak láttán, amik szépek, szépek, de nem biztos, hogy elég praktikusak vagy tágasak. Vagy választ egy nagyon beton, szocreál kockát.

Egyáltalán milyen ez a város? Mert az rendben van, hogy olvasok róla az interneten, nézegetem a Street View-t, lassan tisztában vagyok a méreteivel, a házak típusával bizonyos negyedekben. Látom, hogy nem nagy, hanem kicsinyke, és elképzelem, hogy ez milyen változást jelent majd számunkra így a Budapest-Balaton tengely után. De ez csak egy virtuális ismerkedés, és a fene tudja, hogy milyen lesz a való életben a randi, és hogy alakul a viszonyunk hosszú távon.

Lakásügyek – 1. rész” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Ha nem kell elökteleznetek magatokat x hosszú döre, akkor engedd el az elsöre tökéletest találni” igényed, mert ha kint lesztek ott helyben akkor jobban tudok nézelödni, keresni másikat, ami jobb helyen van, jobban néz ki, jobb elrendezésü stb. Ne görcsölj! Úgyis minden meg fog oldódni. 😉

    Kedvelik 1 személy

    1. Ha jól értem, minimum egy évre szokás szerződni. És nem bánnám azért, ha nem kellene költözni egy éven belül kétszer. De persze ha úgy adódik, akkor váltunk 🙂 De azért milyen jó lenne, ha nem kellene 😀 A kontroll freakségből igyekszem leadni 😀

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s