Adventi naptár

Megvan, milyen lesz az adventi naptárunk. Nem olyan régen kérdeztem a blog Facebook oldalán, ki milyet tervez idén, mert kicsit el voltam veszve az ötletek között. Nem voltam benne biztos, mi lenne a legalkalmasabb idén a családunknak, de most már sínen vagyunk.
Van egy régebbi adventi naptárunk, amit még Brüsszelben vettünk, mikor először mentünk meglátogatni az ott élő barátnőnket. Remek kis darab, pont jó apróságoknak, kedves is, de két gyerekhez már kicsit kicsi, és amúgy is szeretem, ha néha nem a megszokottat vesszük elő.

Az idei naptár ennél minimalistább már alig lehetne. Egyszerűen kinyomtattam az interneten elérhető, kedves rajzokkal díszített számokat, ráragasztottam kartonra, és szépen felcsipeszeltem egy kendermadzagra, amit kifeszítettem a két könyvespolc közé. *

advent 5

Minden környezettudatosságom ellenére a karácsonyi fényekről még nem mondtam le, két elemes LED-es izzósort aggattam a madzagra, két szép fém szív alakú dísz került a két végére, és kész. Ezek mind újrahasznosítható elemek, szerintem még nagyon helyesek is, így meg vagyok elégedve.
advent 6
Tudom, hogy még majdnem egy hét van advent kezdetéig, de most olyan naptár lesz, amihez eléggé előre kell készülni, hogy mindig minden meglegyen, és ne naponta kelljen menni beszerezni a hozzávalókat. Nem lesznek csokik és apróságok sem, sőt, LEGO sem, mert nem lenne egyik lányomnak sem türelme most egyesével vagy kettesével építeni valamit. Így visszatértünk az élmény- és közös idő naptárhoz.
Nagyon egyszerű dolgokra kell gondolni – mivel egy elég eseménymentes kisvárosban élünk (vasárnap még a mikulás felvonulás is elmaradt az ónos eső miatt), nem kerül a naptárba olyasmi, amit Budapesten biztosan beletennék. Ugyan akad némi karácsonyi vásárocska, de főleg beltériek. És bár Québecben lesz kültéri esemény is, mivel az időjárás a szokásosnál kiszámíthatatlanabb, azt nem merem beletenni egyik hétvégére sem.
Cserébe a madarakat biztosan jóllakatjuk mindenféle házi készítésű madáretetővel, a Mikulásnak is lesz rajz a csizmákban, fogunk együtt sütni és főzni, készítünk díszeket, girlandokat, képeslapokat és ajándékokat. Lesz jégből mécses, a kinti fára dísz is. Nem lesz a naptárhoz csipeszelve semmi extra, semmi messzemenőkig különleges, inkább csak halmozzuk a közös élvezeteket majd.
Én nagyon szeretem az ilyen együtt töltött időt, különösen karácsonykor szeretem halmozni az élményeket. Azt gondolom, még jobban segít felkészülni erre az ünnepre, ami számunkra nem vallásos jelentőséggel bír, hanem valóban a szeretetről, békéről, fényekről szól a sötét és igen hideg télben. Különösen fontos idén ez a készülődés, mert meglátogat minket anyukám az ünnepek alatt, és így biztos, hogy igazi karácsonyi hangulat várja majd.
advent 1
* A miénkhez hasonló számokat egyszerűen a Pinteresten érdemes keresni. Én advent calendar printable numbers szavakkal kerestem rájuk. A mi idei számaink Flora Waycott alkotásai.

Adventi naptár” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Azt hittem a csillagozás a “két könyvesbolt közé” miatt van. Jó készülődést. Kár, hogy ahogy az ember felnő szépen lassan elhagyja ezeket az ünnepváró szokásokat. Bár ahogy hallom a gyerekeink azért csinálják. Azt hiszem itt az ideje, hogy mi is újra megéljük az ünnepet. Nem kell nagy dologra gondolni. Csak arra, hogy elkezdi az ember díszítgeni a lakást. Egyre több gyertya előkerül. Gyakrabban megyünk a főutcára, nézegetni a karácsonyi kirakatokat. Gyakrabban megyünk kávéházba, cukrászdába. Elkezdjük ismét a karcásonyi halászlé túrát. Most egymás után két nap is Szegeden leszünk, de botor fejjel úgy áll a program, hogy a délelőtt után már rohanni kell a következő programra. Holott végig lehetne járni a halászcsárdákat.

  Kedvelik 1 személy

  1. Az csak egy typo miatt lehetett. Valamiért az automata javító eszköz önálló életet élt, pesig le van tiltva. Hiba javítva. Elnézést.
   Én az ilyen ‘slow’ karácsonyokat szeretem. Nulla kapkodás, sok öröm és élmény. Nekem még kéri a nyolc éves, hogy manók, angyalok és mikulás hozzon mindent, hallani sem akar arról, hogy ne varázslatos legyend

   Kedvelik 1 személy

   1. Semmi gond. Vártam hogy esetleg direkt van könyvesbolt, s később a szövegben magyarázat lesz rá. Vannak ilyen kis bizalmas szövegeink amit csak a beavatottak ismerhetnek.

    Kedvelés

   2. Egyszer volt már ilyen – váltottam gépet, és életrekelt a WP, átolvasás után. De lehet, hogy alvajárok csak, és az is, hogy a hóvihar miatt ennyire ködösen látok 😂 Simán, tudok rettenetesen figyelmetlen lenni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s