Last minute keksz halloweenra

Az úgy volt, hogy természetesen rengeteg ötletem volt, hogy majd mit fogok sütni erre a hétvégére, mert csütörtökön halloween lesz, utána pedig a nagyobbik lányom egyik barátnőjének a zsúrja. Ilyenkor kezdek el az évben aktívan sütni, és rendszerint húsvétig meg sem állok.

Most viszont minden egyéb közbe jött, és amúgy is egészen vasárnapig olyan szép volt az idő, hogy a közös idő nagy részét kint töltöttük, a köztes időt meg éppen mással töltöttem.

Szerencsére annak idején eltettem a házi Oreo tésztájából egy közepes adagot a mélyhűtőbe, így azt vettem fel most a kekszhez.
Pontosan az ilyen helyzetekre praktikus kekszsütéskor egy egy adagot eltenni a fagyasztóba. A legtöbb keksz tésztája könnyen fagyasztható. Ez a tészta is teljesen rendben volt, kiengedés után átgyúrtam, így tökéletesen nyújtható volt. Ugyanúgy sütöttem, mint az eredeti receptnél írtam.

A díszítés sima cukormáz és ételszínezék – nekem nincs itthon nagy választék, csak négy alapszín, amiből keverem a többit. Ami nincs, olyan nem kerül a süteményekre. Ritkán színezek bármit is színezékkel, így ennyi éppen elég, nem szeretnék felesleges készletet halmozni. Persze csodásak a szebbnél szebb cukormázak és krémek, de én már csak ilyen konzervatív vagyok. Pedig, ahogy már korábban is írtam, kifejezetten szeretek cukormázzal dolgozni.

A halloweeni szórócukor is ismerős lehet – bár csodás lenne minden alkalommal egy teljesen új designt mutatni, hiteles szeretnék maradni előttetek, így nem fogok csak ezért a kekszért egy új fajta terméket megvenni. Ugyan lehet kimérve is kapni ilyesmit errefelé, ahogy látjátok, itt vannak az új denevérek is, szintén cukorból, de nagyon szeretem ezt az apró cukorkeveréket, nekem rettentően tetszik. Idén azért van új szerzemény – a macska és halálfej forma friss vétel. Sajnos a kekszkiszúróknak még mindig nehezen állok ellen. 🙂

Ha nem szeretnétek kakaós kekszet sütni, akkor a teljesen egyszerű alap kekszet is megsüthetitek. Csodásak még ilyenkor a nagyoncsokis muffinok is, amikből tavaly én szörnyeket gyártottam mini mályvacukrok segítségével. A kötepükbe lehet tenni egy-egy Reese cup-ot vagy a tésztájukba Reese cukorkát, errefelé halloween tájékán sok helyen látni ilyesmit. De a robbanó cukornak is nagy sikere volt.
A tavalyi kekszeket és muffinokat itt megnézhetitek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s