Adventi sütés – letölthető sütési tervvel

Az advent a legaktívabb időszakom, de nem szeretném, a túl stresszes lenne. Ezért szoktam rá a nyugis decemberre és a tudatosabb tervezésre. És ezért készítek már több éve sütési tervet adventkor. Így sokkal kevesebb a feleslegesen megvásárolt hozzávaló, és több a minőségi idő is.

Imádok sütni. És olyan nincs, hogy karácsonykor nem sütök egy nagy adag süteményt. Legfeljebb a nagy adag mérete változik. Mikor Budapesten ünnepeltünk, vagy Ausztriában találkoztunk az elzászi rokonsággal, vagy éppen mi utaztunk Franciaországba, mindig hatalmas adagokat sütöttem, több nagy fémdoboz volt tele süteménnyel.
Persze mindig többet tervezek, mint ami aztán tényleg elkészül, de ezt már tudom előre. Vannak a biztosan elkészülő sütemények, ezeket előre írom a listán. Ilyen idén a leckerli, a butterbredele, az ánizsos sütemény, a puha mézeskalács (ez minden évben van), a melaszos keksz és a lebkuchen.

A következő szakasz rendszerint azokat a sütiket tartalmazza, amiket még nem sütöttem vagy amiknél új receptet fogok kipróbálni.
Idén szeretnék elkészíteni egy finn karácsonyi süteményt , és kipróbálok egy új florentine receptet is. A biscotti és a linzer, no meg a cukormázas keksz is a listán szerepel (ez utóbbi valószínűleg a szokásos alap vajas recept lesz), de ezek azok, amik csak akkor készülnek el, ha minden a terv szerint alakul és kedvem van hozzájuk. Ha úgy alakul, hogy inkább aznap korizni mennénk, vagy egyszerűen csak nincs aznap kedvem sütni, akkor annyi baj legyen.

A 2018-as sütemények egy része.

Van még egy lista, amin azok a receptek szerepelnek, amiket a gyerekekkel szeretnék elkészíteni vagy ajándéknak szánom őket. Idén szeretnék újra bonbont csinálni, rocky roadot és pillecukrot is. Az is lehet, hogy sütök macaront is, ha kapok jó mandulát.

Úgy döntöttem, idén tényleg nem lesz mézeskalács ház. Minden évben eldöntöm, hogy soha többet, és idén komolyan is gondolom. De mivel szeretek építkezni, ezért valami más készül majd a mézes tésztából az idei karácsonyra.

Ez a tavalyi házikó.

Ha úgy gondoljátok, nektek is segítene egy ilyen lista, akkor innen letölthetitek azt, amit én használok. Sok receptnek van hely rajta, jegyzeteléshez is használhatjátok, mikor receptet kerestek. Van egy oszlop, ahova beírhatjátok, hol találtátok a receptet, hogy később is vissza lehessen keresni. És az oldal alján lehet gyűjteni a hozzávalókat.

Ha a korábbi recepteket és posztokat szeretnétek megnézni hasonló témában, ezeket ajánlom:

És ha nem sütés, akkor itt vannak a korábbi adventi bejegyzések:

Kellemes készülődést kívánok mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s