Nyugis december 2022 – a letölthető tervezőkkel

Itt van lassan a december, ami nem jelenthet mást, mint adventi vásárt, sok sok finomságot, hanukát, téli napfordulót, hideg holdat, és minden olyat, amiért szeretjük és ünnepeljük ezt a hónapot.

Nagyon sokszor leírtam már, hogy mennyire szeretem szeretni a telet, de akár azt is, hogy ilyenkor egyre sötétebbek a napok, hosszabbodnak az éjszakák. Van ennek is egy csodája, egy folyamata. Kell ez ahhoz, hogy aztán majd örülhessünk a fénynek, a tavasznak, a megújulásnak.

A nyugis decemberhez viszont nem kell, hogy ugyanilyen lelkesedéssel vagy belemerüléssel élvezd a hideget, a nedves levegőt és a sötétséget. Elég, ha hagyod magad nem csak utálni ezt az időszakot.
Az sem baj, ha viszont nem engeded magad belehajtani a túlzott nyüzsgésbe, a vásárlási lázba, a kötelező körökbe, amiket az ünnepek hoznak sokaknak. Jó, ha az ember kiáll magáért, az igényeiért, ha őszintén beszél arról, mit szeretne és mit nem. És ami a legfontosabb, ilyenkor is nagyon kell az énidő.

Első alkalommal 2019-ben beszéltem erről az egészről nektek itt, a blogon. Úgy tűnt, akkor szerettétek ezeket a kis szösszeneteket.

Így aztán most is elkészült a tervező. Nem azért, hogy mereven ragaszkodjunk ahhoz, amit beleírunk, hanem azért, hogy segítsen emlékezni arra, hogy igen, ott van annak a pillanatnak az ideje, amit magadra szánsz, vagy annak az órának, ahol koncentráltabban törekszel a lassulásra. És természetesen kerüljenek bele azok a napok is, amiket másokkal együtt töltünk, vagy amit a várakozás jegyében még különlegesebbé szeretnénk tenni. Csak emlékezzetek arra, hogy nem szabad soha semmi ilyen tervhez dogmatikusan ragaszkodni!

És mivel idén késésben vagyok ezekkel (vagy csak az advent jön hamarabb?), máris csatolom a sütési tervet is. Ez az én abszolút megmentőm minden évben. Idén különösen nagy hasznát fogom venni, hiszen a munka mellett azért jobban be kell osztani ezt is majd.

A Fenn, a messzi északon recepttárában már elég sok adventi sütemény recept van, és akár a múltkori új melaszos keksz is beleillik a sorba. Böngésszétek bártan a recepteket, az advent, karácsony, nyugis december keresőszavakkal könnyebben megtalálhatjátok őket. Most csak az abszolút kedvenceimet linkelem ide, bár nem tagadom, ahogy elkezdtem átlapozni őket, nem volt könnyű választani.

Svéd boltos keksz , amihez kell majd melasz megint.

Persze a melaszos keksz nem maradhat le a listáról.

A csodás leckerli.

Idén remélem tudok nektek recepteket hozni, de mostanra már semmit nem merek itt ígérgetni, mert nem tudom, mit sikerül majd betartani. Olvasgassátok a korábbi posztokat, hátha találtok szimpatikus slow karácsony ötleteket, vagy csak elolvasnátok, hogyan éreztük magunkat annak idején Kanadában az ünnepek idején, vagy hogyan is csúsztunk bele ebbe az egész slow világba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s