Nyugis december – sütés tervező 2021

Emlékeztek még a tavalyi tervezőre?

Bár nekem sem sikerült pont úgy a tavalyi adventi szezon, ahogy szerettem volna, és ahogy feljegyeztem magamnak a tervezőre, azért mégis egész szép adag sütemény kerekedett a végére, és nem voltam hulla fáradt sem a végén.
Számomra ez az egész tervezés, legyen szó heti menüről, batch cookingról, vagy éppen az adventi szezonról, sosem arról szólt, hogy biztosan percre pontosan betartsam, amit ezekre a lapokra leírtam. De feltétlenül ad egy kapaszkodót, ami segít nem elveszíteni a fonalat, és majdnem biztos, hogy nem fullad káoszba az ünnepi készülődés sem.

Az idei évre kicsit átalakítottam a tervezőt, de alapjaiban nem változott. Az első oldal tetejére felírhatjátok mik azok a sütemények, amiket idén mindenképpen meg szeretnétek sütni, és mik azok, amiket a család nagyon szeretne. Utána pedig szépen lehet jegyzetelni. A második oldalt szabadon, akár több példányban is lemásolhatjátok, kinek mennyi fér bele. Én igyekszem magam tartani a két oldalhoz, de nem vállalok erre sem garanciát.

Ami a süteményeket illeti:

Idén mindenképpen meg szeretném újra próbálni az elzászi aprósütemények közül az ánizsos, roppanós sütit (anisbredele). Ez a Franc kedvence, viszont a kanadai éghajlaton gyakorlatilag képtelenség volt tökéletesre sütni.

A német-osztrák típusú süteményekkel idén nem próbálkozom, hiszen bármelyik sarki cukrászdában isteni finomat készítenek, és rájuk fér amúgy is a támogatás ezekben a nehéz időkben, amikor ki sem nyithatnak.

Tavaly hirtelen felindulásból készítettem egy házi mályvacukros-csokis teasüteményt, amit idén feltétlenül újra meg szeretnék sütni.

Tavaly terveztem, de végül nem készült el egy earl-grey teás keksz, remélem, idén sikerül.

Dilemma a bejgli – anyukám szeretné, ha sütnék, de én nem szeretném innen szállítani, és amúgy sem szeretem sütni, így még gondolkodom azon, hogy lehetne valahogy kényelmesebben megoldani ezt, aminek nem az a vége, hogy még jobban megutálom ezt a süteményt.

Az eddig megszokott, és már a blogon is látott süteményekből és kekszekből szinte biztosan elkészül majd a pepparkakor, a gingersnaps és a kuglóf, de még nem véglegesítettem a további listát. Hajlok arra, hogy idén is lesz csodás melaszos keksz is a dobozokban.

gingersnaps még tavalyról

Mellékelek egy menükártyát is, amin kényelmesen össze lehet írni az ünnepi menüt. És találtok itt receptkártyát is – erre bátran lehet jegyzetelni a recepteket, fel is vághatjátok magatoknak.
Remélem tetszenek és hasznukat is tudjátok venni.

Kellemes, békés, nyugalmas készülődést kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s